How κυπαρισια που θα μεινω can Save You Time, Stress, and Money.

Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας Απεντομώσεις & Απολυμάνσεις

Εάν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο Καλογριάς στην περιοχή Καστέλλι. Τα ερείπια του Κάστρου βρίσκονται σε έναν χαμηλό παραλιακό λόφο ανάμεσα στον οικισμό Κυπαρίσσι και στην παραλία Κυπαρισσίου. Πέρα από την αμυντική προστασία, η θέση του λόφου είναι τέτοια έτσι ώστε να κρύβει τον οικισμό από την θάλασσα. Η ιστορία του Κάστρου δεν είναι, δυστυχώς, γνωστή, αναφέρεται, όμως, ως «Βυζαντινό».

Να γυρίζεις αποκαμωμένος από περιπάτους και κολύμπι, χορτασμένος από την κακκαβιά στα παραθαλάσσια ταβερνάκια, ευχαριστημένος που γνώρισες και αντάλλαξες απόψεις με φιλόξενους ανθρώπους, και να μη χρειάζονται μηχανικά ή άλλα μέσα για να κοιμηθείς ήσυχος και δροσερός!

Δυστυχώς το Κυπαρίσσι είναι δύσκολα προσβάσιμο. Ο δρόμος έχει πάρα πολλές στροφές και πολύ στενός σε πολλά σημεία, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Το κάλλος όμως του τόπου σε αποζημιώνει!

Η Χώρα αποτελείται από λευκά σπιτάκια, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα σε στενά δρομάκια. Όσο πλησιάζετε προς το Κάστρο θα δείτε παλιά αρχοντικά και ενετικά κτήρια και μαγαζάκια με τοπικά προιόντα. Στο Κάστρο θα δείτε το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων.

Δεν είναι εύκολο να φτάσεις εδώ: Τέσσερις ώρες δρόμο έχεις να κάνεις από την Αθήνα, δύο από την Σπάρτη, με την τελευταία check here σε φιδογυριστές στροφές, κάτω από θεόρατα βράχια, πάνω στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Εδώ κάπου θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η περιοχή στο Να σφύζει από κόσμο!

Ξέχασα το αυτοκίνητο γιατί οι μετακινήσεις ήταν εύκολες. Οι άνθρωποι φιλόξενοι. Ανυπομονώ να ξαναπάω.

Στην περιοχή θα βρείτε εστιατόρια και καφέ και μια καλή προσφορά ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και βιλών.

Το Διακόφτι είναι το κύριο λιμάνι των Κυθήρων, εκεί όπου καταφθάνουν όλοι οι επισκέπτες του νησιού. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού και αποτελείται από έναν οικισμό που συνδέεται με μια νησίδα μέσω μιας τσιμεντένιας γέφυρας.

Οι άλλοι δύοι οικισμοί είναι νεότεροι και αποτελούν τα επίνεια του. Η Παραλία με τα αναπαλαιωμένα σπίτια δίπλα στη θάλασσα, θυμίζει έντονα αιγαιοπελαγίτικο νησί ενώ η Μητρόπολη έχει χάσει την αρχιτεκτονική της ταυτότητα τα τελευταία χρόνια λόγω της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, αποτέλεσμα της τουριστικής ανάπτυξης.

Για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών, είναι σημαντικό να φυτεύετε τα κυπαρίσσια σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και να αποφεύγετε την υπερβολική διαβροχή.

Βρίσκεται στον Νομό Λακωνίας, στο Μυρτώο Πέλαγος. Αποτελείται από τρεις οικισμούς. Φτάνοντας στο Κυπαρίσσι θα συναντήσετε τον οικισμό της Βρύσης, παρακάτω είναι η Παραλία και στα αριστερά της Παραλίας είναι η Μητρόπολη ( όπου βρίσκεται η αντίστοιχη εκκλησία ) .

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και η οικολογική του σημασία το καθιστούν βασικό στοιχείο της περιοχής, αλλά το κυπαρίσσι έχει πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *